Zdravlje ratnog zločinca Mladića “jako komplikovano”: Ima dodatno slabljenje srca, posjetio ga srpski kardiolog

2 min. čitanja

Zdravstveno stanje ratnog zločinca Ratka Mladića je “i dalje jako komplikovano, ima dodatno slabljenje srca, a u haškom pritvoru ga je posjetio jedan srpski kardiolog koji ga je pregledao”, ispričao je njegov sin Darko Mladić.

On je rekao da zdravstveno stanje Mladića u nekim dijelovima ima nekog poboljšanja, a u nekim nekog pogoršanja.

– Uspjeli smo da kardiolog ode da ga vidi. Kardiolog je vidio to što su mu pokazali, znači nisu nam i dalje dostavili potrebnu dokumentaciju. Oni su mu dali samo na uvid. Mi očekujemo i dalje da nam oni dostave potrebne snimke – naveo je Darko Mladić za Srnu.

Što se tiče zdravstvenog stanja Ratka Mladića, njegov sin ističe da nakon posjete kardiologa ima malo bolji pregled šta se desilo sa njegovim srcem.

On je istakao da se Mladić za sad drži “dosta dobro”, ali da “očito nije naivna situacija”.

Istakao je da ne može da iznosi sve detalje sa pregleda kardiologa, ali da Mladić ima veće dodatno naglo slabljenje srca, koje treba sad da se reguliše.

– Čekamo da vidimo snimke što mu je rađeno da bi videli kakvi su ti stepeni oštećenja i šta je trebalo i da li je urađeno to što je trebalo da se uradi – istakao je Darko.

On je naveo da je kardiolog pričao i sa haškim ljekarima i sa generalom i izvršio preglede, ali on i dalje nema potrebne snimke koji su mu potrebni za njegov izvještaj.

– Kao i uvijek, obećali su, ali još nisu dostavili. Ne vidim razlog zašto ne dostavljaju snimke, osim da i dalje kriju njegovo zdravstveno stanje – kaže Darko Mladić.

Podsjetimo, komandant nekadašnje Vojske Republike Srpske, Ratko Mladić 2017. godine osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, na koju je uložio žalbu. U junu 2021. godine pravosnažno je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici i drugih zločina u Bosni i Hercegovini.

Podijeli ovaj članak