Završen protest ispred zgrade OHR-a / Građani poručili Schmidtu: Državna imovina do sudnjeg dana pripada Bosni i Hercegovini

1 min. čitanja

Protest građana koji je danas održan ispred zgrade OHR-a u Sarajevu završen je večeras oko 19 sati. Više od hiljadu građana razišlo se sa mjesta događaja, a visokom predstavniku Christianu Schmidtu i međunarodnoj zajednici su poslali jasne poruke.

Građanima koji su se okupili na današnjem protestu obratilo se nekoliko osoba, a sve se svodi na to da se iskaže nezadovoljstvo nametanjem izmjena Izbornog zakona BiH i Ustava BiH koje se “odigralo” tokom izborne noći prije nešto manje od mjesec dana.

VEZANI TEKSTOVI:

Jasno su danas okupljeni građani Schmidtu poručili da van snage stavi posljednje izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava BiH. U najavi protesta je poručeno da to treba uraditi ili otići iz naše zemlje.

Također, tokom protesta građani su se dotakli i državne imovine o kojoj se sve češće priča u posljednje vrijeme, pogotovo od kada su se pojavile nezvanične informacije da bi Christian Schmidt mogao iskoristiti bonske ovlasti i u tom smjeru.

Okupljeni građani poručili su da “državna imovina do sudnjeg dana pripada Bosni i Hercegovini”.

Tokom protesta je, podsjećamo, bio blokiran saobraćaj Zagrebačkom ulicom u Sarajevu, ali bi se sve trebalo vratiti u normalu veoma brzo.

Podijeli ovaj članak