Vulić nakon sastanka u Sarajevu iznijela stav: Opozicija u RS ne razumije srpske interese

1 min. čitanja

Poruka jedinstva, dogovora, zaštite srpskih interesa i Republike Srpske jedino je bitna i važna u ponašanju i djelovanju srpskih predstavnika u Sarajevu, rekla je šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Vulićka je za Srnu konstatovala da ne čudi ljutnja iskazana iz PDP-a i SDS-a povodom sastanka lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH, imajući u vidu, kako je rekla, da se danima vrše pregovori u Predstavničkom domu parlamenta BiH između opozicionih stranaka kako iz Republike Srpske, tako i iz Federacije BiH o pokušaju formiranja nove većine u kojoj ne bi bili predstavnici SNSD-a, HDZ-a i “Trojke”.

“Dogovor i mogućnost napredovanja u BiH ne odgovara onima koji nisu vlast, a sebičnost im ne dozvoljava podršku pozitivnim promjenama”, zaključila je Vulićka.

Na sastanku političkih lidera stranaka u vlasti na nivou BiH, koji je sinoć održan u Sarajevu, dogovoreno je da za 22. avgust bude zakazana sjednica Predstavničkog doma na kojoj bi bio razmatran set evropskih zakona koji su usaglašeni, kao i popunjavanje Vijeća ministara, u kojem još nije imenovan ministar finansija.

 

 

Podijeli ovaj članak