Vukanović odbija susret sa Schmidtom: Ovo je zamka za opoziciju

2 min. čitanja

Narodni poslanik Nebojša Vukanović izjavio je u ponedjeljak kako je odbio poziv iz Ureda visokog predstavnika da se sastane sa Christianom Schmidtom u Banjaluci.

Vukanović je na svom blogu naveo da je u 17 sati dobio mail i telefonski poziv iz Kabineta Christiana Schmidta, sa pozivom na sastanak sutra u 13:30 sati u hotelu Meriot u Banjaluci.

“Odmah sam odgovorio da ne želim doći na sastanak, koji predstavlja klopku za opoziciju, sa ciljem kompromitacije, i detaljno obrazložio razloge svog nedolaska. Schmidta ne interesuje mišljenje naroda i opozicije, jer za dvije godine koliko je ovdje, nije se pojedincima omaklo da nekoga pozove na sastanak. Očigledno je da želi zloupotrijebiti opoziciju kao sredstvo za igre i obračune sa Dodikom, i u tome ne želim da učestvujem. Uzurpator je pokazao da je kukavica, ponovo se povukao i ponizio Republiku Srpsku i srpski narod, obesmislio i ponizio sve nas pričom o jajima i paradajzu za Schmidta”, objasnio je svoje razloge narodni poslanik.

Vukanović je naveo kako je “kukavica i uzurpator” klepio ušima, uzmakao, pokazao da je “ja*ara bez jaja”, kojima bi gađao Schmidta, ali i da je bez komentara pokušaj visokog predstavnika “da nas grubo zloupotrijebi i kompromituje, zbog svojih ličnih interesa i želje da prkosi Dodiku dolaskom u Banjaluku, i tako ga javno ponizi”.

Podijeli ovaj članak