Vuk Drašković proglašen nepoželjnom osobom na Palama: Ukoliko ne budemo reagovali i ovakvim ljudima jasno stavili…

1 min. čitanja

Odbornici Skupštine opštine Pale odlučili su danas da se političar i književnik Vuk Drašković, zbog neprimjerenih i netačnih navoda u medijima, proglasi nepoželjnom osobom u ovoj opštini.

Predsjednik Skupštine opštine Damjan Škipina rekao je da je Drašković izgovorio niz neistina o Palama na račun Srba u proteklom ratu, prenose mediji.

Škipina je naveo da je zaključak o proglašenju Draškovića nepoželjnom osobom donesen kao odgovor na inicijativu predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Јahorina” Nedeljka Eleka.

Elek je u dopisu Skupštini opštine naveo da je Drašković 2. oktobra, gostujući u TV programu, izjavio da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 djece u Sarajevu, te da takve laži nanose ogromnu štetu ovoj opštini.

“Ukoliko ne budemo reagovali i ovakvim ljudima jasno stavili do znanja da se ne može lagati u javnom prostoru, ovakvih izjava će biti sve više”, naglasio je Elek, prenosi RTRS.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Pale jednoglasno je usvojena odluka o potpisivanju Mandatnog pisma sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj radi obezbjeđenja dugoročnih sredstava za modernizaciju sistema centralnog grijanja u opštini Pale.

Podijeli ovaj članak