Vučić: Bošnjačke elite ne žele dobre odnose sa Srbima, za mene je Prijedor ljepši od Pariza

1 min. čitanja

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, govorio je o odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, kao i odnosima između Bošnjaka i Srba.

Optužio je srbijanski predsjednik “bošnjačku elitu” da ne žele mostove sa Srbijom.

– Uvijek su htjeli loše odnose između Bošnjaka i Srba. Koji to dobar put imate između Sarajeva i Srba? Koji smo to most imali, jedan preko Save, jedan preko Drine. Bošnjačka elita to ne želi, srpska stvarna elita to želi, kao što imamo odnose sa Banjalukom, Bijeljinom, rekao je Vučić.

Govoreći o svom odlasku u Prijedor na obilježavanje godišnjice Oluje odnosno Dana srpskih žrtava u ovoj akciji, Vučić kaže da je za njega Prijedor ljepši od mnogih evropskih i svjetskih gradova.

– Prijedor je bio jedno od prvih mjesta gdje su srpske izbjeglice svratile, da se odmore, okrijepe. U Prijedoru živi i dalje mnogo izbjeglica iz Republike Srpske Krajine. Za mene je Prijedor jednako kao i Banjaluka, kao i Beograd kao i Prijepolje, kao i Leskovac, kao i Prokuplje. To su za mene divna mjesta. Za mene ljepša i od Berlina, i Londona i Pariza. Toliko sam bio u tim gradovima, zajedno svi premijeri i predsjednici nisu bili od Drugog svjetskog rata, kazao je on.

Podijeli ovaj članak