(VIDEO) “Narod je zabrinut, noć je…” – Objavljen zastrašujući snimak rijeke u Čeliću

1 min. čitanja

Obilne padavine tokom dana izazvale su probleme u sjevernim dijelovima Bosne i Hercegovine, a jednog od kritičnih područja je općina Čelić, gdje je značajno nabujala rijeka Čelićka koja protiče kroz centar grada.

Pred građanima Čelića je duga noć. Građanin Čelića Abaz Avdić kazao je kako kiša i dalje nastavlja padati, te kako je stanovništvo zabrinuto i dežura. Snimke koje je danas zabilježio potvrđuju da je situacija alarmantna.

– Kiša neprestano pada i stanovnici dežuraju. Ugroženo je nekoliko stambenih objekata. Najveća prijetnja dolazi od rijeke Šinošnice, koja ako izlije može ugroziti polovinu općine Čelić, kazao je Avdić, javlja Anadolija.

Ono zbog čega također stanovništvo zabrinuto jeste činjenica da su ugroženi zasadi jagoda i plastenici od kojih uglavnom živi lokalno stanovništvo.

– Narod je zabrinut, pogotovo što su slične nepogode pogodile ovo područje nedavno, prije 15-tak dana. Noć je i stanovnici su u panici jer kiša neprestano pada, dodao je Avdić.

Dodao je kako su putne komunikacije za Brčko distrikt, Lopare i Tuzla na nekoliko mjesta poplavljene, ali su za sada prohodne.

Podijeli ovaj članak