(VIDEO) “Ime je znak, ali to ne vrijedi za novog ministra” – Vukanović: Budimir nam je zaspao, pa bih zamolio oktavu niže, ako može…

1 min. čitanja

Peta posebna sjednica Narodne skupštine RS nastavljena je sinoć do kasnih večernjih sati. Pored toga što su poslanici izglasali usvajanje neustavnog Zakona o nepokretnoj imovini, sjednicu je obilježila i jedna neobična situacija.  

Naime, novoimenovani ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Željko Budimir (SNSD) zaspao je tokom sjednice. 

Video Budimira kako spava objavio je narodni poslanik Nebojša Vukanović na svom YouTubeu, a oglasio se i na svom blogu:

“Nomen est omen, ime je znak, ali izgleda da to ne vrijedi za novog ministra za naučno-tehnološki razvoj, visokoškolsko obrazovanje i informacione tehnologije Željka Budimira. Cjelodnevna rasprava umorila je novog ministra pa je malo prikunjao, a da ga me bi budili zamolio sam poslanike da malo tiše diskutuju, napisao je Vukanović. 

On se, naime, javio za riječ, zbog kako je rekao, povrede poslovnika. 

– Član 261, Vladu u NSRS predstavlja predsjednik Vlade. Malo ste zagalamili, ministar Budimir nam je zaspao, naporan je ovaj tempo. Pa bih zamolio oktavu niže ako može malo, rekao je Vukanović pa zapjevao. 

U nastavku pogledajte video:

 

Podijeli ovaj članak