Veteranu Odreda policije “Bosna” potrebna pomoć: Ruka mi je dio tijela koji ne mogu više koristiti

2 min. čitanja

Andreju Slokaru, veteranu Odreda policije “Bosna” i prvoborcu Domovinsko-oslobodilačkog rata u BiH, već 30 godina se niko ne odaziva na vapaje u pomoć.

Andrej, teško bolestan, obratio se Facebook grupi ‘Kuhajte sa nama’ znajući da su do sada mnogima u sličnim i težim situacijama pomogli.

Naime, Andrej je u decembru 1992. godine ranjen na području Otesa i to pet rana odjednom. 1994. se zaputio na liječenje u Sloveniju gdje su mu ugrađeni implanti uz dijagnozu da se svakih 10 godina isti moraju promijeniti, prenosi Hayat.

– 30 godina, od tada niko ne želi da čuje kada tražim pomoć jer mi je ruka lagano, ali sigurno, postala samo dio tijela koji ne mogu više normalno koristiti jer su kosti šake propale, a mišići atrofirali – napisao je Andrej u poruci grupi ‘Kuhajte sa nama’ te zamolio za pomoć koju mu nije bilo uopšte lako napisati.

Za postavljanje proteze potrebno mu je 4000 KM. Kako je kazao da krade ne zna, a da moli vlasti više nema snage. Odlučio je potražiti pomoć i na ovaj način.

– Ono što mi je potrebno je 4.000 KM i davao sam stan u zalog kako bih mogao izvršiti operaciju, te ponovno se osjećati kao normalan čovjek i raditi kako bih izdržavao porodicu. Sramotno se osjećam što malte ne prosim okolo po svijetu, ali više nemam drugih opcija. Nadam se da mi se neće zamjeriti što se obraćam na ovaj način. U nadi da će dobri ljudi Bosne i Hercegovine imati razumijevanja, unaprijed se zahvaljujem – kazao je Andrej.

Podijeli ovaj članak