Večeras u BiH stiže snijeg, upaljen i narandžasti meteoalarm: “Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu”

2 min. čitanja

Jutros je u našoj zemlji Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena ponegdje u Hercegovini, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 2; Gradačac 9; Ivan Sedlo 10; Tuzla 11; Bihać, Livno, Sanski Most, Zenica 12; Grude, Široki Brijeg 14; Mostar, Sarajevo 15; Neum 16; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 927 hPa, za 17 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. U večernjim satima snijeg ili susnježica su mogući u Krajini. Obilnije padavine na području Hercegovine, Krajini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren, na sjeveru Bosne sjeverni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 16, na jugu do 18 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Dnevna temperatura oko 16 °C.

Upaljen je i narandžasti meteoalarm danas za regije Bihaća, Livna, Mostara, Foče, te Trebinja i Banjaluke.

“Prognozirana akumulirana količina padavina 30-70 litara po metru kvadratnom.

BUDITE SPREMNI. Poduzmite mjere opreza i pratite aktuelnu prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i BUDITE SPREMNI obustaviti aktivnosti na otvorenom.

Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguće. Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode”, navodi se u saopćenju za regiju Bihać.

 

 

Podijeli ovaj članak