U nedjelju najavaljen mirni skup na mjestu gdje je stradala Azra Spahić

1 min. čitanja

Nakon smrti mlade doktorice Azre Spahić, koju je automobilom sinoć usmrtio Armin Berberović, vožnjom bez vozačke dozvole pod dejstvom alkohola, u nedjelju u 18 sati će se održati mirni skup na Marindvoru, na lokaciji gdje je stradala djevojka.  

Vijest o organiziranju skupa je objavljena na Facebook stranici Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu.

– Pozivamo vas na mirni skup odavanja počasti mladoj doktorici Azri Spahić, koja je ubijena u saobraćajnoj nesreći u petak, u ulici Maršala Tita.

Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoč. I danas ponavljamo isto što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju.

Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada. Položite cvijet i u mislima budite uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja, napisano je na stranici.

Podijeli ovaj članak