Tužilaštvo BiH odgovorilo: Šta čeka one koji su usvojili antiustavni zakon u RS-u

1 min. čitanja

Konačno smo dobili odgovor Tužilaštva BiH u vezi sa zakonom kojeg je usvojila Narodna skupština RS-a o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH. Međutim, na naše konkretno pitanje šta će Tužilaštvo BiH poduzeti u vezi sa eklatantnim slučajem kršenja Krivičnog zakona BiH, što donošenje jednog ovakvog zakona svakako jeste, iz Tužilaštva nam je stigao prilično neodređen odgovor.

– Tužilaštvo BiH i agencije za provedbu zakona prate situaciju, te će poduzimati mjere prema osobama koje počinje neko od krivičnih djela iz Krivičnog zakona BiH, rečeno je iz Tužilaštva BiH za Oslobođenje.

Podsjećamo, na sjednici održanoj u utorak 27. juna, Narodna skupština RS je usvojila zakon kojim je definisano da se odluke Ustavnog suda BiH neće provoditi na teritoriji RS-a. Ovim zakonom se ujedno pruža svaki oblik zaštite svima koji će eventualno odbiti obavezu sa provode odluke Ustavnog suda BiH.

Ovaj zakon je usvojen jednoglasno. Začnije, od 65 zastupnika, koji su prisustvovali posebnoj sjednici NSRS-a glasalo je njih 56 i svi su bili za.

Podijeli ovaj članak