Trojka danas započinje razgovore s HDZ-om o formiranju vlasti: “Nećemo pristati na…”

1 min. čitanja

Predstavnici Trojke za danas su najavili razgovore za formiranje vlasti na federalnom i državnom nivou s HDZ-om. Tim povodom oglasili su se saopštenjem.

Oni će danas u Mostaru početi razgovore s HDZ-om za uspostavu vlasti na federalnom i državnom nivou, te u kantonima gdje je to moguće.

Iz Trojke su poručili da će u razgovorima predstavljati sve potpisnice Sporazuma o uspostavi većina na svim nivoima u BiH, koje će se uključiti kada se otvore razgovori o konkretnim programskim rješenjima.

Ishod razgovora ne možemo predvidjeti, navode u saopćenju, ali možemo garantovati principijelnost i nepristajanje na bilo šta što bi Bosnu i Hercegovinu moglo udaljiti od evropskog i NATO puta.

– Ono što, između ostalog, želimo postići jeste da standarde razgovaranja o formiranju vlasti dignemo na veći nivo, pogotovo u smislu njihove transparentnosti. Svi imamo i pravo i obavezu reći kakvu državu želimo graditi i u kojem je pravcu voditi. Trojka će slušati glas svojih birača a medije pozivamo da budu objektivni prenosioci i tumači naših poruka javnosti poručuej se u zajedničko saopštenju Naše stranke, SDP-a i Naroda i pravde.

Nakon razgovora oglasit ćemo se saopštenjem, dodali su, a bit će dostupni i za izjave.

Podijeli ovaj članak