Trivić nakon odluke CIK-a: Dodikov režim je organizovano prekrajao izbornu volju, pravda će biti zadovoljena tek…

2 min. čitanja

Jelena Trivić, kandidatkinja opozicije za predsjednika Republike Srpske, oglasila se na svom Facebook profilu nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela odluku o ponovnom prebrojavanju glasova za predsjednika manjeg bh. entiteta.

Ona ističe kako je današnja odluka CIK-a potvrda da je režim Milorada Dodika, aktuelni član Predsjedništva BiH, organizovano prekrajao izbornu volju birača.

– Današnja odluka CIK potvrda je onoga što se znalo i vidjelo još u izbornoj noći, a to je da je režim Milorada Dodika organizovano prekrajao izbornu volju i to ne samo za nivo predsjednika Republike, nego na svim nivoima, rekla je Trivić.

Pravda će biti zadovoljena, kako kaže Trivić, tek kada izvršioci i nalogodavci izbornih krađa budu procesuirani i drakonski kažnjeni.

– Toliko neregularnosti, materijalnih dokaza i prijava, dovelo je do ovakve odluke CIK. Treba istaći da su svi oni koji su učestvovali u organizovanoj izbornoj pljački i krađi narodne volje činili krivično djelo, kako izvršioci tako i njihovi nalogodavci, i da će pravda biti zadovoljena tek kada se svi oni presude i kada im se odrede drakonske kazne, kazala je ona.

U zaključku svoje objave, ona je poručila da očekuje brz rad pravosuđa na ovom slučaju.

– To će biti jedini garant da ćemo u budućnosti dočekati ono što je naše ustavno pravo, a to su fer i pošteni izbori. Očekujem i brz rad pravosuđa, dokazi već postoje, zaključila je ona.

Podijeli ovaj članak