Trivić najavila izlazak na crtu Stanivukoviću na izborima: Njegov mandat odavno nema politički legitimitet

1 min. čitanja

Predsjednica Narodnog fronta (NF) Jelena Trivić najavila je mogućnost kandidature za gradonačelnicu Banjaluke na lokalnim izborima naredne godine.

Trivić je rekla da će Narodni front imati zajednički nastup sa drugim strankama opozicije.

Međutim, borbi protiv režima u Republici Srpskoj neće stati u red s onima poput aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića (PDP) za kojeg je u intervjuu za Srpska info rekla da je pod Dodikovim skutama.

“Njegov mandat odavno nema politički legitimitet, jer je pogazio sve principe na kojima je dobio povjerenje građana, prije svega onaj o borbi protiv korupcije i transparentnu gradsku upravu”, rekla je Trivić.

Dodala je da će NF građanima Banjaluke omogućiti alternativu prilikom izbora za gradonačelnika naredne godine.

“Izbor ne može biti između dva režimska kandidata, Stanivukovića i nekog iz SNSD, jer je to ‘bitka u jednoj kući’. Građani Banjaluke zaslužuju stvarni izbor – između onih koji vide narod kao sluge, a to su i režim i Stanivuković, i između nas koji politiku promišljamo kao služenje narodu. Mi ćemo u skladu s tom prijekom potrebom koncipirati naše političko djelovanje, što uključuje i mogućnost da i ja budem kandidat”, rekla je Trivić.

Podijeli ovaj članak