Tegeltija optužio Trivić da banalizije antisrpsku odluku Ustavnog suda BiH: Na takav način RS ne bio opstala ni godinu dana

2 min. čitanja

Ovaj narod dobro zna gdje leži problem u BiH i da taj problem ne stanuje u Republici Srpskoj, kako to kaže Jelena Trivić, nego u Sarajevu i njihovoj težnji obesmišljavanja i konačnog nestanka Republike Srpske.

To je izjavio Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, komentarišući današnju objavu Trivićeve.

Ona je rekla da je opštepoznato da su sudije Ustavnog suda BiH poslušnici svojih mentora Dodika, Čovića i Izetbegovića i da zato ne treba da čudi što je pomenuti trojac naredio sudijama tog suda da deset dana pred izbore donese odluku o Zakonu o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

– Činjenica da se niko iz PDP i SDS, kao ni njihovi kandidati Jelena Trivić i Mirko Šarović, nije osvrnuo nijednom riječju na odluku Ustavnog suda BIH kao antisrpsku politiku političkog Sarajeva, nego vidimo pokušaj Jelene Tivić da banalizuje ozbiljan nacionalni problem i da potpuno nakaradno i besmisleno svakom zdravorazumnom čovjeku optuži Milorada Dodika za odluku Ustavnog suda BIH, govori da im je izborna kampanja i politika nezamjeranja političkom Sarajevu i strancima preča od Republike Srpske – poručuje Tegeltija.

Kako kaže, to pokazuje šta je njima prioritet političke borbe, i da to sigurno nije Republika Srpska.

-To nam govori i na koji način bi oni branili Republiku Srpsku, ćutanjem, zabijanjem glave u pijesak i pretvaranjem da se ništa ne dešava i da ne postoji nikakav problem u političkom Sarajevu, da ne postoji nikakva antisrpska politika i nikakvi pokušaji obesmišljavanja Republike Srpske! Na takav način Republika Srpska ne bio opstala ni godinu dana! – izjavio je Tegeltija.

Ali, dodaje on, na sreću narod u RS je pametan i prepoznaje problem antisrpskih politika iz Sarajeva i ne da se zavarati “manipulacijama i pokušajima banalizacije nacionalnih problema kako to radi Jelena Trivić”.

Podijeli ovaj članak