Susret Zvizdića sa generalima BiH: Država ispred stranačkih interesa

2 min. čitanja

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas se sastao sa predstavnicima Udruženja generala BiH. Ovom prilikom, saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta, razgovarali su o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u našoj državi.

Tim povodom Zvizdić je zahvalio članovima Udruženja na podršci u borbi za jačanje integriteta, suvereniteta, političke samostalnosti i međunarodnog subjektiviteta države BiH.

Osim toga, razgovarali su i o državnoj imovini BiH i složili se da je državna imovina izraz suvereniteta i zbog toga mora biti u potpunosti zaštićena.

Još jedna od tema današnjeg sastanka su i evropski i NATO put BiH, pa su naglasili da je važno očuvati mir i podstaći napredak države i državnih institucija BiH. Tim ciljevima, dodali su, sve patriotske i probosanski orijetirane strane moraju biti posvećene.

Članovi Udruženja generala BiH su se saglasili sa inicijativom predsjedavajućeg Zvizdića da se u Brčko Distriktu BiH stacioniraju trupe EUFOR-a ili NATO-a što će doprinijeti stabilnosti i prestanku prijetnji secesijom BiH. Poručili su i da prioritet vlasti u BiH treba biti ekonomski razvoj i stabilnost i da svi stranački ili personalni interesi moraju biti podređeni interesima države BiH.

Sastanku su, osim predsjednika Udruženja generala BiH Rizve Pleha, prisustvovali i general Džemal Merdan i generalni sekretar Udruženja Sadik Klinić.

Podijeli ovaj članak