Suljagić: Ovako su napisali i historiju rata u kojem su nas “oslobađali” – od života

1 min. čitanja

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić oglasio se nakon sramotnog korištenja fotografije žene protjerane iz Žepe ttokom obilježavanja godišnjice Oluje u Prijedoru, a kojoj su prisustvovali zvaničnici Srbije i RS

Naime, fotografija Sabine Mujkić iz Žepe, pojavila se tokom govora predsjednika RS-a Milorada Dodika o srpskim žrtvama Oluje. Da je u pitanju Sabina Mujkić, potvrdila je, kako smo već objavili, njena kćerka Nermina Mujkić Gušo, koja je navela i to da je beba u krilu majke upravo ona.

“Fotografiju je prvi objavio AFP, autor fotografije je Joel Robin. U pitanju je zapravo fotografija nastala 26. jula 1995. nakon pada Žepe i deportacije civilnog stanovništva”, napisao je i Suljagić. 

“Ovako su napisali i historiju Drugog svjetskog rata. Onog u kojem su nas “oslobađali”. Uglavnom od vlastitih života i imovine. Nikad više”, poručio je Suljagić.

Ovako su napisali i historiju Drugog svjetskog rata. Onog u kojem su nas “oslobađali”. Uglavnom od vlastitih života i imovine. Nikad više. pic.twitter.com/Reqw4oJWH3

— Emir Suljagić (@suljagicemir1) August 6, 2023

Potom se oglasio još jednim tvitom: “Istina nije nikakva voda duboka. Duboke su samo masovne grobnice. Duboke su laži sagrađene na njima”.

 

Podijeli ovaj članak