Sud BiH zaprimio žalbe advokata Hodžića i Solaka, čeka se odluka kada idu u zatvor

1 min. čitanja

Sud Bosne i Hercegovine je zaprimio žalbe odbrana Fikreta Hodžića i Fahrudina Solaka izjavljene na odluke Suda kojim se odbijaju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora.

– Sud će odluke donijeti u zakonskom roku – rečeno je za “Avaz” iz ove pravosudne institucije.

15 godina
Sud BiH odbio je, podsjećamo, prošle sedmice molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora “Srebrene maline”, koji su osuđeni u aferi “Respiratori”, na šest, odnosno pet godina zatvora.

Njihovi advokati tražili su u molbi odgodu izvršenja kazne zatvora u KPZ u Vojkovićima, ali Sud nije prihvatio njihovo obrazloženje.

Prema uputnom aktu Suda, dvojac se morao na izdržavanje kazne javiti 29. februara, a s obzirom na žalbu, odgađa se izvršenje kazne.

Presudom Suda BiH u predmetu “Respiratori” Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fahrudin Solak na šest godina i direktor “Srebrne maline” Fikret Hodžić na pet godina.

Trebao danas
Sud je odbio jučer i molbu Novalića, ali će biti također upućena žalba. Novalić se trebao javiti u Vojkoviće danas. On je zatražio da ga pomiluje Predsjedništvo BiH.

Izvor: Avaz

Podijeli ovaj članak