Stojanović oštro prokomentirao potez gradonačelnice Karić: Šetnje neće zaustaviti nove žrtve

1 min. čitanja

Igor Stojanović, član SDP BiH i potpredsjednik Federacije BiH na svom zvaničnom Facebook profilu oštro je prokomentirao potez gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić. Naime, on je prokomentirao današnju protestnu šetnju u Sarajevu.

“Nisam protiv protestnih šetnji građana. Ali neću šetati, prije nego što sve ne pokušam da popravim sistem koji stalno pokazuje propuste. Šetnje neće zaustaviti nove žrtve. Nego konkretno političko djelovanje. Apsurd mi je da političari čija stranka obnaša vlast organizuju šetnje. Osim ako neko ne opstruira vaše namjere”, naveo je.

Potom je dodao:

“Zato sam jutros organizovao sastanak sa ekspertom za ljudska prava i rodnu ravnopravnost Adnanom Kadribašićem, Ministrom pravde FBiH Vedranom Škobićem, njegovim pomoćnikom Damirom Šapinom i Lejlom Hodović iz gender centra FBiH. O konkretnim aktivnostima ubrzo ću vas obavjestiti nakon što struka da konkretne prijedloge”.

Podsjetimo, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić (SDP) objavila je 16 zahtjeva koji se odnose na borbu protiv nasilja, prvenstveno nad ženama.

Podijeli ovaj članak