Stanivuković odgovorio Trivić: Na njenom mjestu molio bih Boga da napustim politiku, ništa nije vrijedno spuštanja ispod ljudskog dostojanstva

2 min. čitanja

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, odgovorio je na prozivke koje mu je danas uputila stranačka kolegica Jelena Trivić.

Ističe kako će pokušati naučiti da se nikada, ni prema kome, ne postavi kao ona danas prema njemu.

Objavu Draška Stanivukovića ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Jeleni Trivić od srca želim svu sreću u životu i svakom daljem političkom koraku!

Zahvalan sam joj na svemu što smo zajedno prošli, svim pobjedama, a i izazovima kroz koje smo prolazili. U čast toga, ništa manje od najboljeg ne želim da kažem. 

Ako bi me politika ikada pokušala natjerati da tako ružno pričam i iznesem toliko laži o onima sa kojima sam rastao, sazrijevao i sve ovo prolazio, molio bih Boga da stanem, odustanem i napustim politiku. Ništa nije vrijedno tog spuštanja ispod ljudskog dostojanstva.

Politiku, kao i život prate i pobjede i porazi, a naša snaga se mjeri po tome kako se ponašamo u tim različitim životnim amplitudama i niko od nas u životu neće biti amnestiran tih amplituda.

Ja ću jedno pokušati – naučiti od nje da se nikada, ni prema kome ne postavim tako kao ona prema meni danas, onda kada se čini da stvari nisu ili dobre ili po mojoj volji.

Svako dobro od Boga, rekao je Stanivuković.

Podijeli ovaj članak