Špekulacije oko formiranje vlasti: Nakon Fazlića, SDA preuzima Bihać?

2 min. čitanja

Preuzimanjem mandata u Skupštini USK-a, sada već bivši gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ovih dana posvetio se poslovima oko svoje kuće, za šta niz godina, kako kaže, nije imao vremena.

Iza sebe je kao v. d. gradonačelnicu ostavio Sinhu Kurbegović, sekretara Gradske uprave, međutim, otkazivanjem sjednice Gradskog vijeća u Bihaću, pokazalo se da većina neće podržati formalna imenovanja, nego će u roku od sedam dana ponovo održati sjednicu i imenovati vršioca dužnosti.

U Bihaću se špekuliše da je zbog odlaska Fazlića, kao i mogućih kombinacija u Skupštini USK-a gdje bi Pomak sa drugim strankama mogao učestvovati u vlasti sa NES-om, SDA odlučila preuzeti ključnu ulogu u vođenju Bihaća.

Sam Fazlić nije nam htio trenutno govoriti o tome hoće li ići u vlast sa NES-om istakavši da su takve tvrdnje izvedene iz njihovog partnerstva sa NiP-om, koje inače temelje na sporazumu od prije godinu.

Ali, bez obzira na nezadovoljstvo SDA u Bihaću, Fazlić smatra da ne bi trebalo doći do rušenja koalicije koju su imali na lokalnom nivou.

– Nema razloga da se ne nastavi suradnja Pomaka i SDA u Gradskom vijeću. Ako nešto funkcioniše, zašto da se to mijenja? Osim toga, podrazumijevalo bi to mnogo personalnih i drugih promjena za koje nisam siguran da bi bile dobre da se čine u ovom periodu, ističe Fazlić.

Napuštanjem gradonačelničke pozicije, nezadovoljna je i Naša stranka, a Šeherzada Delić kaže da je kriza već počela u Gradskom vijeću i da Grad Bihać tek čekaju troškovi zbog raspisivanja prijevremenih gradonačelničkih izbora. No, 5.266 građana iz Bihaća koji su glasali za Fazlića znalo je da će se to desiti.

Podijeli ovaj članak