Sjajna Lana Pudar se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Dohi

2 min. čitanja

Sjajna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastupila je jutros na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi, a uspjela je da izbori plasman u polufinale utrke na 200 metara delfin.

Pudar se takmičila u trećoj kvalifikacionoj grupi za ovu disciplinu, a zauzela je treće mjesto i izborila polufinale.

NaŔa plivačica je ostvarila vrijeme od 2:11.05 te je bila osma najbrža u cijelim kvalifikacijama, iz kojih se u polufinale plasiralo Ŕesnaest takmičarki.

Najbrža je u kvalifikacijama bila Dankinja Helena Bach sa vremenom 2:09.21, druga je bila Laura Stephens iz Velike Britanije (+0,10 sekundi), a treća Kineskinja Yonghui Ma (+0,29 sekundi).

Polufinalne utrke su na rasporedu večeras od 18:16, a finale je zakazano za četvrtak od 17:02 sati.

Podsjećamo, disciplina 200 metara delfin je jedina u kojoj će Pudar nastupiti na aktuelnom Svjetskom prvenstvu, budući da je prethodno zbog povrede bila primorana otkazati takmičenje u disciplini 100 metara delfin.

Iz tima 18-godiŔnje Mostarke su ranije poručili da je povreda uspjeŔno sanirana i da Pudar viŔe nema nikakvih problema s istom. To je potvrdila ovim dobrim nastupom i rutinskim plasmanom u polufinale.

Nastup je jutros upisao i naÅ” plivač Adi MeÅ”etović, koji se s vremenom od 51.47 sekundi nije uspio plasirati u polufinale utrke na 100 metara slobodnim stilom. Bio je ukupno 47. u kvalifikacijama u kojim je učestvovalo 108 takmičara.

Izvor: klix.ba

Podijeli ovaj članak