SIPA pretresa stambene i poslovne objekte u Sarajevu, Tuzli, Brčkom i Lukavcu – U toku je operativna akcija Web

1 min. čitanja

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije Web, na području Sarajeva, Tuzle, Brčkog i Lukavca započeli pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na osam lokacija.

“Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, poreska utaja i podnošenje lažne poreske prijave, te pranje novca, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, neovlaštena upotreba tuđe firme, obmana kupaca i nedozvoljena trgovina, propisana Krivičnim zakonom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Policijom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Uzimajući u obzir da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno”, saopćeno je iz SIPA-e. 

Podijeli ovaj članak