Saznajemo: Šta se dežavalo na biračkom u Donjoj Pilici kod Zvornika

1 min. čitanja

Nije tačna vijest da su sa biračkih mjesta u Donoj Pilici kod Zvornika otjerani svi posmatrači SDS-a, kazao je za Oslobođenje predsjednik Gradske izborne komisije Zvornik Mustafa Arifović.

– Ono što se dešavalo je da su se ispred objekta u kojem se nalaze biračka mjesta u Donoj Pilici sukobila dvojica ljudi. Jedan od njih je posmatrač SDS-a, a druga osoba je čovjek koji je trebao biti predsjednik biračkog mjesta, ali jutros nije preuzeo dužnost, nego je tu funkciju danas preuzela osoba koja je trebala biti nejgov zamjenik. Osoba koja je trebala biti predsjednik biračkog mjesta je došla da glasa i kada je izašla sukobio se sa posmatračem SDS-a. Inače, osoba koja je trebala biti predsjednik biračkog mjesta je stric posmatraču SDS–a. Zbog ovog sukoba ispred biračkog mjesta je došla policija koja uzima izjave i treba da sačini zaspisnik o cijelom slučaju i tek nakon toga će se znati zbog čega su se sukobili, rekao nam je Arifović.

Dodao je i kako nije neuobičajeno da posmatrači, kada javljaju o nekim problemima, govore da se radi o masovnoj pojavio, iako se radi o izolovanim pojedinačnim slučajevima.

Podijeli ovaj članak