Sattler: Nisam zadovoljan političarima, razumijem da su i drugi razočarani, ali uprkos tome treba izaći na izbore

1 min. čitanja

Johann Sattler, šef delegacije EU u BiH, pozvao je građane BiH da izađu na izbore 2. oktobra, uprkos tome što, kako i sam kaže, nije zadovoljan reformama koje političari nisu sproveli, iako su obećali.

– Razumijem da postoje možda neki ljudi koji su razočarani, koji nisu zadovoljni brzinom reformi. Tu nemam dileme. Ni sam nisam zadovoljan jer su reforme koje smo vidjeli u protekle dvije godine zaista bile minimalne. Ja sam zaista očekivao mnogo više, veći angažman vaših političara da ostvare svoja obećanja građanima ali sad postoji šansa 2. oktobra da i vi donesete svoj izbor, rekao je on.

On je rekao da je EU pokrenula kampanju “Sve počinje izborom”, uz dvije poruke – jedna da građani imaju mogućnost izbora, a druga da imaju moć.

Rekao je da je CIK BiH uradio više stvari na podzakonskom nivou da izborni proces bude unaprijeđen, poput uvođenja pečata i okretanja glasačkih kabina kako bi se spriječile manipulacije.

– Biće na hiljade posmatrača Pod lupom, imaćemo i međunarodne posmatrače, tako da je ovo za nas zaista jedan veliki prioritet, i osiguraćemo da svaki glas bude izbrojan, rekao je Sattler u podcastu za Nezavisne novine.

Podijeli ovaj članak