Prvi kamioni prešli preko nove megagrađevine u BiH: Pogledajte prizore iz zraka

1 min. čitanja

Na vijaduktu Marijanovića Draga dužine od 200 metara koji će biti dio buduće ceste na dionici Miljkovići – Rodoč – veza na M-17 izvršeno je testiranje. Ovaj grandiozni vijadukt nalazi se iznad naselja Rodoč te će biti dio Južne mostarske obilaznice.

Fotografije testiranja objavila je širokobriješka kompanija Hering koja je izvođač radova, a na njima se vidi kako vijaduktom prolazi šest kamiona opterećenih teretom.


image

/ Facebook

Vijadukt Marjanovića draga dio je poddionice Miljkovići (rotor Varda) – ulaz u tunel Novi – vijadukt Marijanovića draga kojom su obuhvaćeni radovi na izgradnji trase dužine oko 1,5 km i izgradnja samog vijadukta dužine oko 200 metara, prenosi Biznis.info. 

Da bi se obilaznica spojila s magistralom M-17, potrebno je izgraditi i treću dionica, dužine 3,2 km koja će ići od vijadukta Rodoč do čvorišta magistralne ceste. Taj dio ceste predviđen je kao brza cesta s četiri traka, s predviđena dva rotora.

Prvi dio južne mostarske obilaznice od Pologa do Miljkovića, u dužini od 6,7 kilometara, završen je krajem 2019, međutim, za završetak kompletnog projekta potrebno je završiti još 8,2 kilometra koji prolaze uglavnom stjenovitim terenom.


Podijeli ovaj članak