Prizori katastrofe u BiH: Proglašeno stanje prirodne nesreće, nastava obustavljena, odsječena naselja…

1 min. čitanja

Područje Teočaka sinoć je pogodilo olujno nevrijeme kakvo ne pamte ni najstariji mještani. Voda je nosila automobile, a velika šteta je evidentirana u naselju Sniježnica.

Vodena bujica uništila je potporne zidove i devastirala lokalno mezarje, prenosi Tuzlanski.ba.

Općina Teočak je proglasila stanje prirodne nesreće. Nastava u školama je obustavljena, a vodosnabdijevnje će se odvijati otežano u narednim danima.

Teočansko naselje Ogorelica je u potpunosti odsječeno. Materijalna šteta je ogromna. Osim Sniježnice poplavila su i brojna druga teočanska naselja, a voda je prodrla u brojne objekte kao i u centralnu školu OŠ “Teočak”.

Naime, ovu općinu je sinoć zadesilo olujno nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom i vjetrom. U potpunosti je prekinuta i putna komunikacija prema Sapni, a pripadnici lokalne civilne zaštite se nalaze na terenu.

Područje Teočaka sinoć je pogodilo olujno nevrijeme kakvo ne pamte ni najstariji mještani.

Prema meteo prognozama naredna sedmica, period oko 15. juna potencijalno ponovo sprema opasne vremenske prilike u našoj zemlji.

Uticajem jake ciklonalne aktivnosti i prodorom hladnoće sa istoka Evrope očekuju nas obilne padavine i zahlađenje. Prijete bujične poplave, a ako prognoze nastave sa trendom povećanja kolicine padavina i poplave većih razmjera.

Podijeli ovaj članak