Pripremite kišobrane i zimske jakne: Danas oblačno vrijeme, a evo kad se vraća snijeg

2 min. čitanja

Danas je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U noći na utorak i u nizinama će padati snijeg.

U većem dijelu Hercegovine sunčano prije podne, naoblačenje se očekuje u poslijepodnevnim satima. Pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom, na sjeveru Hercegovine. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura.

Temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 16°C.

U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati slaba kiša. U noći na utorak se očekuje snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom, u nizinama može padati i sunježica. Prije podne slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne bura koja će u poslijepodnevnim satima oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U srijedu većinom oblačno vrijeme, na jugu djelomično vedro. Lokalno malo snijega u Bosni može pasti u jutarnjim satima. U Hercegovini slaba kiša u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Podijeli ovaj članak