Predsjednica Von der Leyen stiže na zapadni Balkanu kako bi razgovarala o potpori EU za rješavanje energetske krize

2 min. čitanja

Ruske energetske ucjene i manipulacije tržištima ne štede Zapadni Balkan. EU je odlučan poduprijeti naše partnere u suočavanju s visokim cijenama energije i dugoročnom poboljšanju njihove energetske sigurnosti. Ovo je kontekst ovosedmične posjete predsjednice Ursule von der Leyen zapadnom Balkanu.

Predsjednica će večeras boraviti u Skoplju, u Republici Sjevernoj Makedoniji, gdje će imati susrete s predsjednikom Stavom Pendarovskim i premijerom Dimitrom Kovačevskim.

Predsjednica von der Leyen će u četvrtak ujutro otputovati u Prištinu, na Kosovu, gdje će se sastati s predsjednicom Vjosom Osmani-Sadriu i premijerom Albinom Kurtijem.

Predsjednica će poslijepodne otputovati u Tiranu u Albaniji, gdje će se sastati s predsjednikom Bajramom Begajem i premijerom Edijem Ramom.

Ona će u petak ujutro otputovati u Sarajevo, u Bosni i Hercegovini. Ondje će se susresti s novoizabranim članovima Predsjedništva te države, s izabranim zastupnicima u Parlamentarnoj skupštini i odabranim predstavnicima društva.

Predsjednica von der Leyen poslijepodne će otputovati u Beograd, u Srbiji, gdje će se sastati s predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. Ona će s predsjednikom Vučićem obići i Plinski interkonektor Srbija-Bugarska u selu Jelašnica.

Na kraju, predsjednica će u subotu boraviti u Podgorici, u Crnoj Gori, gdje će se sastati s predsjednikom Milom Đukanovićem i premijerom Dritanom Abazovićem. Posjetit će projekt ‘Transbalkanski elektroenergetski koridor: Mrežna dionica u Crnoj Gori‘

Podijeli ovaj članak