Pozovite 17041 za Ajlin bolji i ljepši život: Pomozimo 11-godišnjakinji da prikupi 13.500 eura za operaciju u Turskoj

2 min. čitanja

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Ajlu Kaloševac, 11 godišnju djevojčicu iz Matuzića koja nosi protezu i kateter i kojoj je potrebna operacija u Turskoj. Za nju je u funkciji humanitarni broj 17041 kojim se donira 2 KM, a broj je jedinstven za sve domaće operatere.

Ajla Kaloševac od rođenja ima probleme sa kičmom i stopalom, nema osjećaj nogice ispod koljena, te mora da nosi protezu i potrebna joj je operacija.

Ova draga djevojčica također nosi i urinarni kateter, a kako se osjeća jedna školarka sa kateterom može znati samo Ajla i djevojčice koje se nalaze u sličnoj situaciji. Do sada se liječila u našoj zemlji, ali doktori su iscrpili sve mogućnosti za liječenje.

Ljekari iz Turske su za Ajlu preporučili prvo operaciju noge, koja košta 13.500 eura. Na osnovu uspješnosti prve operacije ovoj dragoj djevojčici će možda trebati i operacija implantacije stimulatora sakralnog živca za urinarnu i fekalnu inkontinenciju.

Postoji i mogućnost da se nakon operacije nogice Ajli uspostavi normalna funkcija urinarnog trakta što mi od srca priželjkujemo.

Ovoj ljepotici pred kojom se nalazi cijeli život osim poziva na broj 17041 možete pomoći i donacijama putem web platforme wwwPOMOZIBAorg ili naših žiro računa.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate. 

Podijeli ovaj članak