Postoji li razlika između Dodika i Trivić? / “Potpuno sam indiferentan, u RS-u ne postoji opozicija koja zagovara suživot, to je tako već 30 godina”

1 min. čitanja

Dino Mustafić, direktor Narodnog pozorišta u Sarajevu, oglasio se na svom Twitter nalogu gdje je komentarisao “trku” člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i potpredsjednice PDP-a Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske.

Iako su Opći izbori održani prije 15 dana, javnost još uvijek ne zna ko će biti novi predsjednik Republike Srpske. U toku je ponovno prebrojavanje glasova za ovu funkciju, koje je započelo sredinom prošle sedmice.

Mustafić smatra kako između Dodika i Trivić ne postoji razlika. Ističe da u manjem bh. entitetu ne postoji opozicija koja zagovara suživot i bori se za ljudska prava.

– Potpuno sam indiferentan na konačni rezultat prebrojavanja Dodik-Trivić. Sigurno je da to neće promijeniti demokratsku sliku RS-a jer ne postoji opozicija koja zagovara inkluzivni mir, suživot ili se bori za ravnopravna ljudska prava na tim prostorima. I to je stanje stvari 30 godina, rekao je Mustafić.

Podijeli ovaj članak