(VIDEO) Potez sezone u HNL-u: Igrač Varaždina pao u kaznenom prostoru, sudija pokazao na penal, a onda…

1 min. čitanja

U današnjem fudbal fair-play nažalost polako blijedi. Klubovi na sve moguće načine pokušavaju doći do pobjede, igrači muljaju i simuliraju. No, postoje iznimke koje vraćaju vjeru u poštenje i čestitost. Možda bi HNS mogao razmisliti o uvođenju nagrade za fair-play, a glavni kandidat se sam nameće. 

Varaždin je opet stvorio velike muke Dinamu. Poveli su u drugoj minuti golom Brodića, a u 57. minuti vidjeli smo ono što je danas raritet. 

Sudac Patrik Kolarić dosudio je penal za Varaždin nakon što je Dominik Livaković srušio gostujućeg fudbalera Matiju Kolarića. 

No, igrač Varaždina se ustao i priznao prezimenjaku da je sam pao i da nije penal. Sudac Kolarić tako nije niti morao komunicirati s VAR sobom ili gledati snimku pa je poništio penal. Iskrenost igrača Varaždina oduševila je igrače, navijače, sudiju, sve pred malim ekranima.

Igrači Dinama su mu se zahvalili, kao i sudija. VAR bi gotovo sigurno poništio penal, ali ovaj potez Matije Kolarića ulijeva nadu da fair-play i dalje živi. Zaista potez za svaku pohvalu i primjer pravog kapitena.

Iako su gubili, Modri su se spasili u drugo poluvremenu te slavili 3-1. Petković je zabio dva gola i asistirao Baturini.

Podijeli ovaj članak