Policiji je trebala 21 minuta da pređe tri kilometra? Detalji o svirepom ubistvu Nizame

2 min. čitanja

Na današnjoj konferenciji u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovini održan je sastanak ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlida Hurtića sa predstavnicama Sigurne mreže BiH, mreže nevladinih organizacija u okviru kojih djeluju sigurne kuće za žrtve rodno zasnovanog nasilja.

No, ono što je posebnu pažnju javnosti privuklo jesu novi detalji o ubistvu Nizame Hećimović u Gradačcu.

Naime, Sevlid Hurtić je na konferenciji za medije kazao kako ne treba generalizovati da su svi policajci pokvareni.

“Ja vas molim, ja sam dao službama već smjernice da se vještači koga je u zadnjih sedam dana zvao, s kim je razgovorao i ko je njemu dojavio”, rekao je on.

Između ostalog, istaknuo je da će tražiti od ministra Tuzlanskog kantona odgovore.

“Ima priča da je policijska patrola došla nakon 21 minutu od prvog poziva. To se traži, da se ne govori da policija ne radi. Ja ne mogu zbog jednog čovjeka reći da policija ne radi svoj posao. Vas molim da se aktivirate, da pitate Ministra unutrašnjih poslova i oko stvari vještačenja telefona ubice i oko prvog poziva kada je provaljivao u kuću, koliko je trebalo policijskoj patroli”, naveo je te dodao:

“Kada mi političari idemo za 21 minutu možemo stići od Gradčca pa do Srebrenika, a od policijske stanice od te kuće ima 2-3 kilometra što znači da je policijska patrola mogla doći u roku od 3 do 5 minuta. Želimo i to da izađe u javnost”, izjavio je ministar Sevlid Hurtić.

Podijeli ovaj članak