Otvoren Srednjoškolski centar u Travniku: Novalić i delegacija na svečanosti pustili golubove

1 min. čitanja

Otvoren Srednjoškolski centar u Travniku Srednjoškolski cetar u Travniku zvanično je otvoren danas. Učenici Mješovite srednje škole Travnik (nekada je bila Travnička gimnazija) i Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole nastaviti će svoje školovanje u modernoj školskoj zgradi, izgrađenoj prema evropskim standardima.

Simboličnim presjecanjem vrpce Srednjoškolski centar su otvorili Fadil Novalić, federalni premijer, Tahir Lendo, premijer Srednjebosanskog kantona, Bojan Domić, kantonalni ministar obrazovanja i Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik.

Kenan Dautović rekao je da će otvaranje škole doprinijeti kvalitetnijem odgoju i obrazovanju.

Gradnja škole započela je 2009. godine, a zaustavljena je 2011. godine zbog nedostatka sredstava. U 2012. godini lokalna zajednica je vratila zgradu Katoličkom školskom centru ‘Petar Barbarić‘, koji od te godine počinje koristiti zgradu. Mješovita srednja ekonomsko-ugostiteljska škola nakon toga je preseljena u objekat nekadašnjeg Đačkog doma, dok je Mješovita srednja škola Travnik ostala raditi u dijelu zgrade Vrhbosanske nadbiskupije. Učenici dvije škole u narednim danima trebali bi se preseliti u novu zgradu.

Podijeli ovaj članak