Otvoren Ŕesti Zenica Summer Fest powered by Bingo

2 min. čitanja

Sinoć je otvoren ovogodiÅ”nji, Å”esti po redu, Zenica Summer Fest powered by Bingo. Svečana ceremonija otvaranja upriličena je na Kamberovića polju, a režirao ju je Semir Å erić ā€“ Å era.

U suradnji sa nekim od najuspjeÅ”nijih Zeničana i Zeničanki iz svih sfera života, članovima Moto Kluba “Condor”, čija je tradicionalna, motorijada od proÅ”le godine u sastavu programa Zenica Summer Festa, zatim zeničkim, a svjetskim bendom “Bruh u uhu”, obučeni simbolično u radna i radnička odijela, jer je Zenica uvijek bila i ostala radnički grad, ali i magistricom violine, poznata Lejla Piljević Kezo, neumorni Å era je energičnim performansom uspio pokazati sinergiju svih ovih zanimanja, ali i činjenicu da je Zenica grad koji se budi!

Nakon gromoglasnog aplauza i oduÅ”evljenja publike na pomenuti performans, publici se obratio i gradonačelnik Fuad Kasumović koji je ovogodiÅ”nji, Å”esti po redu, Zenica Summer Fest powered by Bingo proglasio otvorenim.

“Veoma mi je drago vidjeti da se ovoliki broj Zeničana i Zeničanki okupio večeras da podrži festival koji već Å”est godina živi. Ponosan sam Å”to smo uspjeli izgraditi zenički brend koji je svuda prepoznatljiv”, kazao je Kasumović.

Veliki broj posjetitelja je zabavio, rasplesao i raspjevao već pomenuti bend “Bruh u uhu”. A, ionako vruću ljetnu atmosferu dodatno su zagrijale zvijezde večeri ā€“ žestoki momci iz benda “Van Gogh”.

“Prije mnogo godina smo održali jedan akustični koncert u pozoriÅ”tu na kojem nam je bilo jako lijepo i drago mi je Å”to smo ponovo tu da sa publikom podijelimo dobru energiju i dobru muziku. Zaista mi je drago Å”to smo u Zenici”, rekao je frontmen grupe Zvonimir Đukić.

Podsjećamo da ovogodiÅ”nji Zenica Summer Fest traje od 4. do 14. augusta.

Podijeli ovaj članak