Ostvarimo najveću želju prvaku Mirzi i podržimo oporavak njegove mame

2 min. čitanja

Edina Mujkanović, stanovnica Donjeg Vakufa, suočila se s nizom teških životnih situacija na kraju 2020. godine. Njeno otkriće da boluje od raka dojke trećeg stupnja došlo je kao veliki šok i izazvalo nevjerovanje, strah i mnoštvo neizrečenih pitanja. Nažalost, samo nekoliko trenutaka nakon što je Edina saznala za svoju bolest, izgubila je oca. Krhka ravnoteža njenog svijeta dodatno je narušena kada je majka završila u bolnici, dok je suprug dobio trombozu noge.

Da bi se izborila protiv raka, Edina je morala proći kroz nekoliko tretmana, uključujući operaciju uklanjanja limfnih čvorova i kemoterapiju. Međutim, to nije sve što mora proći. Ona sada treba dodatne kemoterapije i radioterapije koje se provode u Turskoj, ali cijena ovih tretmana iznosi 9.700 eura što je izuzetno velika suma za Edinu i njenu porodicu.

Udruženje Pomozi.ba stoga je pokrenulo apel za Edinu Mujkanović kako bi prikupilo potreban novac. Za doniranje možete pozvati humanitarni broj 17022, pri čemu će svaki poziv donirati 2 KM za Edinino liječenje. Broj je jedinstven za sve telekom operatere u Bosni i Hercegovini.

Napominjemo da je Edinin sinčić, Mirza, upravo krenuo u prvi razred osnovne škole. Njegova velika želja je da njegova mama potpuno ozdravi i da ponovno bude sa svojom porodicom.

Uz pozive na broj 17022, također možete pomoći putem donacija preko web platforme www.pomoziba.org ili putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba koje možete pronaći na sljedećem linku: https://pomoziba.org/campaign/1024/pomozimo-edini-u-borbi-s-rakom.

Ujedinjeni možemo pomoći Edini Mujkanović da prebrodi ove teške trenutke u životu. Svojim prilogom možemo joj pružiti nadu i podršku ona zaslužuje.

Podijeli ovaj članak