Oluja poharala Hrvatsku i sada ide prema BiH: Počupano drveće, zapaljeni krovovi, potopljeni objekti

1 min. čitanja

Iako je jutros u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme danas će se jače naoblačenje sa zapada postepeno pomjerati i usloviti jače pljuskove praćene grmljavinom. Za čitavu BiH je upaljen narandžasti meteoalarm.

Ovo nevrijeme je već zahvatilo Hrvatsku i polako se kreće prema našoj zemlji. 

Za većinu Hrvatske upaljen je meteoalarm. Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je kako je na riječkom području zabilježeno nekoliko dojava građana zbog pada stabala. Zatražena je i jedna intervencija vatrogasaca u Malinskoj zbog prodora vode u objekt.

Kako se doznaje od Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, na području Rijeke obavili su četiri intervencije nakon nevremena. Na Zametu su ugasili požar krova zbog udara munje, a ostalo su bile manje intervencije. Na području Crikvenice i Opatije srušila su se stabla, koja su jutro uklanjana, navode vatrogasci. 

Na području Crikvenice i Opatije srušila su se stabla, koja su jutro uklanjana, navode vatrogasci.

Grmljavinsko nevrijeme premješta se upravo sa zapada prema istoku, upozorio je DHMZ. 

U Zagrebu je nešto prije 9 ujutro počela padati kiša i čula se grmljavina. U Rijeci su se velike količine vode slijevale niz ulice. Građani u grupi Problemi u prometu – Rijeka i okolica na Facebooku javljaju o problemima u prometu i velikim količinama vode na riječkim ulicama. 

Podijeli ovaj članak