Oglasio se Nihad Uk: Bijesan sam, ubicama nije mjesto za volanom

1 min. čitanja

Danas je održana vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo na kojoj su donesene nove mjere, koje podrazumijevaju veću policijsku aktivnost s ciljem obezbjeđivanja što veće sigurnosti u saobraćaju. Na ovoj sjednici nije prisustvovao premijer KS-a Nihad Uk.

Nakon medijskih upita o prisustvu premijera, njegove kolege iz Vlade pojasnili su današnje aktivnosti koordinisali sa njim, a da je Uk na putu još od ranije.

Potom se oglasio i Uk, rekavši kako se upravo vraća za Sarajevo.

– Prekinuo sam putovanje i na putu sam za Sarajevo. Zakazao sam sjednicu i sa Vladom koordiniram aktivnosti. Bijesan sam kao, vjerujem i svi vi. Ubicama nije mjesto za volanom nego iza rešetka, napisao je Uk.

On se oglasio i jučer na svom Facebook profilu.

– Riječi ne mogu opisati tugu koju osjećam zbog gubitka naše doktorice Azre Spahić. Njenoj porodici, prijateljima, svim zdravstvenim radnicima u KS upućujem iskreno saučešće. Također, stalno se informišem o stanju njene dvije prijateljice, od kojih je jedna teško povrijeđena i želim im što brži oporavak. Zabrinutost građanki i građana za svoje živote i za živote svoje djece zbog nesavjesnih vozača je opravdana, napisao je Uk.

Podijeli ovaj članak