Oglasili se iz kompleksa Grad Sunca Trebinje: Postrojenja za hlorisanje vode nisu bila u funkciji

2 min. čitanja

– Sumnja se da je prekomjerna količina hlora u vazduhu uzrok incidenta na dječijem jezeru koji se dogodio zbog prekida u napajanju strujom kada su automatska postrojenja za hlorisanje vode bila van funkcije, saopštio je Turističko-rekreativni kompleks Grad Sunca Trebinje nakon što je osmoro djece poslije boravka u tom kompleksu smješteno u trebinjsku Bolnicu zbog znakova trovanja.

– Dolaskom struje ponovo je uspostavljeno automatsko hlorisanje vode, te sumnjamo da je stvoren vazdušni čep sa prekomjernom količnim hlora, navodi se u saopštenju i dodaje da su obaviještene sve nadležne institucije kako bi se utvrdio pravi uzrok tog događaja.

VEZANI TEKST:

U saopštenju se naglašava da su djeca koja su imala reakciju uredno hospitalizovana i da se dobro osjećaju.

Iz Poslovnog sistema Svislajn-Takovo i njihovog ogranka Grad Sunca su dodali da su sva ostala jezera nesmetano i bezbjedno funkcionisala, piše RTRS.

– Na svim jezerima u okviru kompleksa, pa i na dječijem parametri vode su bili u granicama referentnih vrijednosti. Ljudski faktor nije zatajio – dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da taj turističko-rekreativni kompleks ima sve neophodne, zakonski potrebne akte o procjeni rizika na kupalištima, izdate od ovlaštenih organa, da dnevno kontroliše kvalitet vode i posjeduje sve neophodne analize od Instituta za javno zdravstvo koje pokazuju sve parametre u referentnim vrijednostima.

Podsjećamo, osmoro djece uzrasta od pet do osam godina zbrinuto je u Bolnici u Trebinju zbog simptoma trovanja. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno, ali će do sutra ujutro biti zadržani na posmatranju.

Podijeli ovaj članak