Održana komemoracija uredniku i producentu Dinni Kasalu, posljednji ispraćaj u Konjicu

1 min. čitanja

Komemoracija  uredniku i producentu Dinni Kasalu upriličena je danas u zgradi BHRT-a u Sarajevu, a posljednji ispraćaj planiran je za 15.00 sati na Groblju Musala u Konjicu.

Kćerka Dinne Kasala zahvalna je za sve čemu ju je otac naučio, za ljubav prema fotografiji i prema životu. Zahvalna je i svima koji su došli odati počast njenom ocu, doprinijeli da uspomena na njega živi.

Senad Zaimović, suradnik i prijatelj, prisjetio se da je Dinno Kasalo sudjelovao u mnogo dokumentarnih projekata sa prepoznatljivim umjetničkim stilom. Višestruko je nagrađivan, na domaćim i međunarodnim festivalima, javlja Fena.

– Našeg Dinnu odlikovala je građanska odgovornost. Kao rijetko ko, suprostavljao se nakaradnim procesima u društvu, kazao je.

Haris Kulenović za njega je kazao da je bio poseban umjetnik, sav posvećen svojim idejama. Uz odavanje počasti od Dinne Kasala biranim riječima oprostili su se i mnogi drugi njegovi suradnici, kao i  poštovaoci njegovog djela.

Dinno Kasalo bio je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih autora dokumentarnih filmova, umjetnik fotografije i ljubitelj prirode. 

Podijeli ovaj članak