Odbrojavamo do ljeta: U pola države oblačno, u drugo pola sunčanije

1 min. čitanja

Jutros je raspodjela oblačnosti takva da je pola države oblačno, a u drugoj polovini je sunčanije. Krajina, dio centralne i sjeverne Bosne i zapad Hercegovine je sunčaniji. U ostatku zemlje je pretežno oblačno. Slaba kiša pada na istoku zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 11; Sokolac 12; Sarajevo 13; Bihać, Sanski Most 14; Banja Luka, Doboj, Livno, Prijedor, Široki Brijeg i Tuzla 15; Zenica 16; Gradačac i Trebinje 17; Neum 20; Mostar 21°C.

Danas pretežno oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Na istoku zemlje prije podne će padati i slaba kiša, saopćeno je iz Federalnog meteorološkog zavoda BiH.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C. na istoku zemlje najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 20°C.

U Sarajevu prije podne oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

Podijeli ovaj članak