Obećano, ispunjeno: Karić podnijela krivične prijave protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu ubijajući civile tokom opsade grada

1 min. čitanja

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, podnijela je krivične prijave protiv NN lica koja su sijala smrt ubijajući civile tokom opsade Sarajeva u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Pored njih, Karić je krivične prijave podnijela i protiv odgovornih lica agresorske vojske. Njenu objavu na Facebooku ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Kao što sam i obećala, podnijela sam krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske.

Smatram ispravnim i svojom obavezom ovako reagirati na iznesene činjenice u dokumentarnom filmu “Sarajevo safari” režisera Mirana Zupaniča prema kojem su strani državljani – „lovci na ljudske glave“ plaćali da tokom sarajevske opsade pucaju po nedužnim civilima.

Pozivam Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da, postupajući u okviru svojih nadležnosti, u što kraćem roku poduzme sve zakonske radnje na pokretanju istrage.

Obećano, ispunjeno, napisala je Karić.

Podijeli ovaj članak