Nova krivična prijava iz CIK-a: Falsifikovani glasački listići za predsjednika RS pronađeni i u Brčkom

1 min. čitanja

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas, postupajući u skladu sa odredbama člana 6.8. stav (1) Izbornog zakona BiH, Tužilaštvu BiH podnijela novu prijavu, jer smatra da je učinjeno krivično djelo koje se odnosi na izborni proces.

Prema izvještaju Glavnog centra za brojanje, postupajući po Naredbi Centralne izborne komisije BiH od 10. oktobra, na dva biračka mjesta u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine je, prilikom pregledanja glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, pronađeno još 37 falsifikovanih glasačkih listića.

Osim podnošenja prijave Tužilaštvu BiH, Centralna izborna komisija BiH je u skladu sa članom 6.8 stav (2) Izbornog zakona BiH preduzela potrebne mjere da se sačuvaju tragovi navodno učinjenog krivičnog djela, predmeti kojima je ili pomoću kojih je učinjeno to djelo i drugi dokazi.

Podsjećamo, CIK je jučer, postupajući u skladu sa istim odredbama izbornog zakona, Tužilaštvu BiH podnijela prijavu jer je na dva biračka mjesta u Bratuncu i jednom biračkom mjestu u Šekovićima prilikom pregledanja glasačkih listića pronađeno 36 falsifikovanih glasačkih listića.

Podijeli ovaj članak