Nesvakidašnji odgovor Denisa Bećirovića na prozivke Milorada Dodika

2 min. čitanja

Denis Bećirović, novoizabrani član Predsjedništva BiH, reagovao je na izjave aktuelnog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je rekao da je “Bećirović gori od Izetbegovića i doprinijet će bržem raspadu BiH”.

Bećirović se nije želio spuštati na Dodikov nivo komunikacije, te je u svojoj reakciji dao jedan, za standarde bh. politike, nesvakidašnji odgovor.

On je kazao da su bh. građani nepovratno izgubili četiri godine, koliko je trajao Dodikov mandat. Taj period je, kako kaže Bećirović, prošao u neracionalnim izjavama lidera SNSD-a,

– Rezultat takve neodgovorne politike su bogati političari i siromašni stanovnici naše zemlje. Rezultat takve politike su: Demografski slom u oba entiteta, loše zdravstvo, neadekvatan zdravstveni sistem, rast kriminala i korupcije, međunarodna izolacija i sveopća stagnacija, rekao je Bećirović.

Pozvao je Dodika na rad sa ciljem bolje sadašnjosti i budućnosti. 

– Odlazećeg člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, pozivam na konstruktivan rad za opće dobro. Prošlost ne možemo promijeniti, okrenimo se radu čiji je cilj bolja sadašnjost i budućnost. Neću sebi dozvoliti da budem uvučen u isprazne svađe i prepucavanja od kojih građani nemaju nikakve koristi. Dodik treba dati odgovore na pitanje koji je njegov plan suočavanja sa demografskim slomom i masovnim zbijegom stanovništva iz dijela države Bosne i Hercegovine u kojem ima apsolutnu vlast, ali i iz Bosne i Hercegovine u cjelini, kazao je on.

Demografska pitanja su nešto čime se, prema Bećirovićevom mišljenju, trebaju baviti domaći političari.

– Ključna pitanja za ljude u našoj zemlji nisu šta Dodik misli o Bećiroviću, niti šta Bećirović misli o Dodiku. Za obespravljene ljude je ključno pitanje kako gledamo na trenutno stanje u državi i kako ćemo iz njega izaći. Pred nama su mnogi izazovi na tom putu. Političari moraju pomoći ljudima tako što neće više kreirati stalne svađe, nestabilnost i nesigurnost. Umjesto prepirki i tenzija donesimo razvoj i pravdu u svaki dio Bosne i Hercegovine i ispitajmo detaljno ko je odgovaran za kontinuirane izborne krađe u oba entiteta, zaključio je Bećirović.

Podijeli ovaj članak