Neslavni rekorderi: Ko je na izborima u BiH osvojio samo jedan (svoj) glas, a ko “iskamčio” X od rodbine?

2 min. čitanja

Za razliku od ranijih izbora, kada se u “moru” političkih stranaka i nezavisnih kandidata nađu i oni koji nisu osvojili čak niti jedan glas u trci za odbornički ili poslanički mandat, na ovim izborima nije zabilježen takav slučaj u Srpskoj, ali jesu oni ispred čijih imena “iks” nije stavila ni uža ili šira porodica.

Prema podacima CIK-a BiH, među kandidatima koji su išli u trku za poslanički mandat u Narodnoj skupštini RS našlo se nekoliko njih koji imaju samo jedan glas, prenosi Srpskainfo.

Drugim riječima, glasali su sami za sebe, ali po svemu sudeći u isto to nisu uspjeli da ubijede čak ni užu porodicu.

Među 1.429 kandidata čija su se imena našla na kandidatskim listama stranaka, čak njih 92 je na izborima osvojilo između jedan i devet glasova!

Neslavni rekorderi, tačnije, oni koji imaju samo svoj glas, tako su Đokica Vlajić iz PNP, te još četiri dame – Vladanka Lukić i Milica Radić iz Saveza za novu politiku, Aleksandra Kovač iz Slobodne stranke Srpske, te Vukosava Bajić iz Otadžbinske stranke.

Izdvojili smo i one koji su na izborima uspjeli, ipak, da ubijede nekoga da im da bar po još jedan ili dva glasa.

Tako je Risto Marić, koji je bio kandidat za poslanika u NSRS ispred stranke Naša priča RS, osvojio dva, a njegove stranačke kolege Biljana Stanić, Mladenka Jokanović i Gojko Milić tri glasa.

Dva glasa je dobila i Dragica Stevanović iz Demokratskog centra RS, a njen stranački kolega Mijodrag Sušić glas više.

Po dva glasa dobili su i Borislav Mijović, Milanko Podinić i Dalimirka Panić iz Saveza za novu politiku, te Nevenka Mikavica iz Republičke stranke Srpske, kao i Sandro Ćorić iz Otadžbinske stranke.

Podijeli ovaj članak