Nešić komentarisao likovanje Bećirovića povodom američkih sankcija zvaničnicima RS: Patološka mržnja

2 min. čitanja

Ako nešto izgriza temelje BiH, podriva temelje Dejtonskog sporazuma, razara tkivo, uništava međusobno povjerenje i pomirenje, to je patološka mržnja Denisa Bećirovića prema svemu što je srpsko.

Ako su nam takvi ljevičari, desničari su nam dobri.

U toj svojoj bolesnoj ostrašćenosti, Bećirović nije u stanju shvatiti da sankcije nikada nisu rješenje, da su stranci u ovoj zemlji uvijek produkovali probleme, a da prava rješenja dolaze isključivo unutrašnjim dogovorom.

Ovo je izjavio predsjednik DNS, Nenad Nešić, komentarišući likovanje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića zbog uvođenja sankcija funkcionerima Republike Srpske, i njegov poziv EU da sankcionišu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

– Sankcije EU predsjedniku Republike Srpske ostaće san malog provincijskog političara, nedoraslog poziciji koja ga je zadesila, a koji 17 godina lagodno živi na sijanju mržnje unutar BiH. Ako misli da bilo kakve sankcije bilo kojem pojedincu mogu uništiti Republiku Srpsku, grdno se prevario. Republika Srpska je plod volje srpskog naroda i svaki dan je sve jača, između ostalog, zahvaljujući i antidejtonskim apelacijama Denisa Bećirovića – poručio je Nešić.

Lider DNS ističe da je Srpska oduvijek privržena Dejtonskom mirovnom sporazumu i da u kontinuitetu insistira na njegovom poštovanju.

– S druge strane, kratkovidi političari poput Bećirovića, instrumentalizacijom Ustavnog suda BiH, pokušavaju srušiti Dejton i izgraditi BiH po mjeri Islamske deklaracije Alije Izetbegovića. To nije uspjelo Izetbegoviću, pa neće ni njemu. Kada bi Stejt department prečešljao sve inicijative Denisa Bećirovića, našao bi sabrana djela antidejtonskih aktivnosti. Uostalom, kakav licemjer moraš biti da se zaklinješ u BiH, a onda se raduješ sankcijama državljanima te iste BiH? Kakav licemjer moraš biti da govoriš o regionalnoj stabilnosti, a da si protiv Konzulata Srbije u Bijeljini koji treba da olakša pristup konzularnim uslugama i državljanima BiH i pri tome je ta ista Srbija bez zadrške otvorila konzulat BiH u Novom Pazaru? – zapitao je Nešić.

Podijeli ovaj članak