Nepravedne smjernice: Nepotizam u našoj zemlji – Očevo i bratovo političko angažovanje jasno ukazuje na povlastice

2 min. čitanja

Nenad Nešić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, smatra da je prilikom izbora direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmira Isaka došlo do “političkog kompromisa”, ali ističe da mu treba dati priliku da se pokaže dostojnim pozicije na koju je izabran.

Nešić ističe da je očigledno da otac i brat Rusmira Isaka bave politikom te da su napravili politički kompromis prilikom njegovog imenovanja. On također navodi da se ovo imenovanje može okarakterisati kao nepotizam, što je praksa koja je prisutna u našoj državi.

Ministar bezbjednosti BiH naglašava da je imenovanje direktora KPZ Zenica u nadležnosti Federacije BiH te da se on, kao državni ministar, ne bi trebao miješati u odluke koje su u nadležnosti drugih nivoa vlasti.

“Neko namjerno diže tenzije da se povratnici ne bi vratili na svoja ognjišta”, ističe Nešić, odgovarajući na pitanje o napadima na povratnike u BiH. On obećava da će svi koji su napravili napad na povratnike, odnosno građane BiH, biti procesuirani te naglašava da će štititi svakog građanina BiH i osigurati da se svi osjećaju sigurno.

Ministar Nešić također se osvrće na aktuelnu situaciju vezanu za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i izražava svoju podršku, nazivajući ga “neprikosnovenim liderom BiH”.

“Dodik se eksponira više nego što je Željka Cvijanović, pokazuje se kao odlučujući faktor, kreira politiku RS i BiH. Dodik je lider koji štiti RS”, ističe ministar bezbjednosti BiH.

Na kraju, Nešić ponavlja da želi da zaštiti sve građane BiH te da su mu vrata uvijek otvorena za svakoga. On osuđuje svaki napad na bilo kojeg građanina te naglašava važnost poštivanja prava zagarantovanih Ustavom BiH.

Podijeli ovaj članak