Nepoštovanje državnih institucija? / CIK ne uručuje certifikate, a Dodikova miljenica likuje: Ne treba mi lažni osmijeh vječitog člana

1 min. čitanja

Sanja Vulić, SNSD-ova državna parlamentarka, reagovala je na informaciju o uručivanju certifikata za mandat državnih zastupnika.

Jučer se, naime, pojavila informacija kako predstavnici CIK-a nisu uručili certifikate parlamentarcima, već je to uradila službenica Sekretarijata.

Za pojedine parlamentarce to je nepoštovanje državnih institucija dok za druge, poput Sanje Vulić, u tome nema ništa sporno.

– Nama mandat ne daje CIK već narod Republike Srpske, te samim tim nema potrebe za njihovim prisustvom kada se tehnički okupljamo da radimo za šta smo birani. Nikakve svečanosti i nikakvo davanje na važnosti veće od potrebnog. CIK ćemo gledati kada se bude raspravljalo o njihovom izvještaju o radu, a do tada to bi bio nepotrebni politički mazohizam, rekla je Vulić.

Dodala je kako je lično zahvalna Sekretarijatu za uručeno uvjerenje, a onda je osula paljbu po članovima CIK-a.

– Ne treba mi lažni osmijeh vječitog člana CIK-a, niti savjetnice Mirka Šarovića koji i danas kažnjavaju Doboj zbog sjajnog rezultata Milorada Dodika, kazala je ona.

Podsjećamo, Suad Arnautović predsjednik CIK-a BiH, izjavio je kako oni nisu pozvani da uruče certifikate parlamentarcima. 

Podijeli ovaj članak