Nedim Sladić glasno protiv nasilja: Muškarčino, iluzijo, sirovino, nedodirljivi buldogu stani

1 min. čitanja

Povodom nedavne tragedije iz Gradačca, kada je Nermin Sulejmanović krvnički ubio Nizamu Hećimović, a svoj monstruozni čin uživo prenosio na društvenim mrežama, oglasio se i Nedim Sladić, najpopularniji meteorolog u našoj zemlji.

I sam Sladić se borio protiv bullyinga, a nedavno se i na kratko povukao sa društvenih mreža. Nasilja ima u raznim oblicima

Protesti protiv nasilja i femicida se organiziraju širom Bosne i Hercegovine, te su i brojne poznate ličnosti odlučile da dignu glas protiv nasilja. Jednu od njegovih mnogobrojnih objava sa društvenih mreža prenosimo u cjelosti.

– Muškarčino, kome dižeš ruku? Na koga galamiš? Kome ti prijetiš? Kome stvaraš traume? Na kome se iživljavaš? Zašto si zakazao sa snovima, bajkama, zaštitom, nježnim dodirom? Ženomrzac, zaustavi se! Ima ona nekoga, znaš. Nije sama, bolan. Ima luđeg od tebe. Ima tog što je bolje poznaje, što je dušom voli. Nekog ko je nebo molio da mu je podari! Zato… Balkanac, muškarčino, iluzijo, sirovino, nedodirljivi buldogu stani! Samo stani i odmakni se od nje, objavio je Sladić.

Podijeli ovaj članak